CertsPoint
See all results for ""
Exams About Us
Sign In Get Started
Exam Overview
Exam Code 500-210
Exam Name SP Optical Technology Field Engineer Representative
Vendor Cisco
Total Questions 51
Last Updated 26-Oct, 2026
Why CertsPoint?
  • Latest & Verified Questions
  • Detailed Explanations
  • Regular Updates
  • Full-Length Practice Tests
  • Boost Your Exam Confidence

PDF Study Materials

Downloadable guides and resources

Practice Tests

Full-length tests with real exam experience

Progress Tracking

Monitor your performance and improvement

Study Anywhere

Access on desktop, tablet, and mobile

Excellent
4.6 (398 Up Votes)
Secure Payment Privacy Protected Money Back Guarantee

Free 500-210 Practice Questions

Explore 9 free practice questions for the Cisco 500-210 exam and review the answers and explanations to support your preparation.

  1. Question 1

    Multiple answers

    Which two methods can be used to start Cisco Transport Controller? (Choose two.)

    • Option A:
      web browser
      Correct
    • Option B:
      Telnet
      Correct
    • Option C:
      StartCTC application
      Correct
    • Option D:
      FTP
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A, C

  2. Question 2

    Multiple answers

    Which document do you refer to for information about procedures (release 10.0 and later)?

    • Option A:
      Getting Started Guide 
      Correct
    • Option B:
      Reference Guide
      Correct
    • Option C:
      Configuration Guide
      Correct
    • Option D:
      Upgrade Guide 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C

  3. Question 3

    Single answer

    Which document is designed to be a problem-solving aid?

    • Option A:
      NCS 2000 Reference Guide
      Correct
    • Option B:
      NCS 2000 Troubleshooting Guide
      Correct
    • Option C:
      NCS 2000 Procedure Guide
      Correct
    • Option D:
      NCS 2000 TL1 Reference
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  4. Question 4

    Single answer

    How many slots does NCS 2006 have?

    • Option A:
      6
      Correct
    • Option B:
      8
      Correct
    • Option C:
      10
      Correct
    • Option D:
      7
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  5. Question 5

    Single answer

    What does the Functional View show in Cisco Transport Controller?

    • Option A:

      power levels of each wavelength


      Correct
    • Option B:

      slot assignments of line cards in the chassis


      Correct
    • Option C:

      fiber interconnections between cards and nodes


      Correct
    • Option D:

      wavelength routing through the network

      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C

  6. Question 6

    Single answer

    How many slots does NCS 2006 have?

    • Option A:

      6


      Correct
    • Option B:

      8


      Correct
    • Option C:

      10


      Correct
    • Option D:

      7

      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  7. Question 7

    Single answer

    How many ports does the 16-WXC-FS have for add/drop and degree expansion?

    • Option A:

      18


      Correct
    • Option B:

      22


      Correct
    • Option C:

      8


      Correct
    • Option D:

      16


      Correct
    • Option E:

      2

      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: D

  8. Question 8

    Multiple answers

    For which three functions are passive module USB ports used? (Choose three.)

    • Option A:

      optical power monitoring


      Correct
    • Option B:

      wavelength provisioning


      Correct
    • Option C:

      port security


      Correct
    • Option D:

      lamp lighting for locating


      Correct
    • Option E:

      serial number for inventory


      Correct
    • Option F:

      cell phone charging

      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A, D, E

  9. Question 9

    Multiple answers

    Which two options are two modes of operation in the 2-port CFP line card? (Choose two.)

    • Option A:

      2 x 100G muxponder into 200G line card


      Correct
    • Option B:

      two 40G transponders


      Correct
    • Option C:

      2 x 40G muxponder client into one 100G line card


      Correct
    • Option D:

      two 100G clients into two 100G WDM line cards

      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C, D