CertsPoint
See all results for ""
Exams About Us
Sign In Get Started
Exam Overview
Exam Code CPACC
Exam Name Certified Professional in Accessibility Core Competencies
Vendor IAAP
Total Questions 100
Last Updated 26-Oct, 2026
Why CertsPoint?
  • Latest & Verified Questions
  • Detailed Explanations
  • Regular Updates
  • Full-Length Practice Tests
  • Boost Your Exam Confidence

PDF Study Materials

Downloadable guides and resources

Practice Tests

Full-length tests with real exam experience

Progress Tracking

Monitor your performance and improvement

Study Anywhere

Access on desktop, tablet, and mobile

Excellent
4.6 (398 Up Votes)
Secure Payment Privacy Protected Money Back Guarantee

Free CPACC Practice Questions

Explore 10 free practice questions for the IAAP CPACC exam and review the answers and explanations to support your preparation.

  1. Question 1

    Single answer

    A user with an attention impairment will MOST benefit when an auto-updating slideshow provides 

    • Option A:
      descriptive alternative text. 
      Correct
    • Option B:
      images that don't use embedded text.
      Correct
    • Option C:
      a method to pause or stop movement.
      Correct
    • Option D:
      the ability to tab to control buttons using a keyboard alone. 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C

  2. Question 2

    Single answer

    Which is a systemic benefit of sharing accessibility successes within an organization? 

    • Option A:
       Ensuring management budgets for additional resources
      Correct
    • Option B:
       Ensuring practical knowledge can be used for the next project
      Correct
    • Option C:
      Leveraging the successes in annual performance reviews 
      Correct
    • Option D:
      Publicizing accessibility in public relations campaigns and activities
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  3. Question 3

    Single answer

    An individual is developing an upper extremity medical problem that is currently increasing pain and
    reducing movement in the elbows, while expected to eventually spread into the wrists and hands.
    Which group of accommodations should be recommended?


    • Option A:
      Adjustable keyboard/mouse tray, ergonomic keyboard, and adjustable monitor
      Correct
    • Option B:
      Screen reader software, keyboard shortcuts, and adjustable keyboard/mouse tray
      Correct
    • Option C:
      Voice recognition software, ergonomic mouse, and adjustable keyboard/mouse tray
      Correct
    • Option D:
      Voice recognition software, screen reader software, and ergonomic mouse 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation
  4. Question 4

    Single answer

    Which government generated statement should a vendor complete that provides information on
    how a product or service complies with Section 508 standards?


    • Option A:
       Impact Accessibility for Validation (IAV) 
      Correct
    • Option B:
      Product Development Accessibility Template (PDAT)
      Correct
    • Option C:
      Product Social Impact Assessment (PSIA) 
      Correct
    • Option D:
      Voluntary Product Assessment Template (VPAT) 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: D

  5. Question 5

    Single answer

    To minimize the cost to a business, accessibility should be first brought into the
    software development process at which stage?

    • Option A:
      Design
      Correct
    • Option B:
      Development
      Correct
    • Option C:
      Planning
      Correct
    • Option D:
      Testing 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C

  6. Question 6

    Single answer

    Which action helps an organization respond quickly to accessibility concerns from public site users? 

    • Option A:
      Direct the issues through normal customer service channels
      Correct
    • Option B:
      Ensure all issues from the public are handled with equal priority.
      Correct
    • Option C:
      Include a simple way for the public to raise accessibility issues.
      Correct
    • Option D:
      Include issues in product backlogs for future planning.
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation
  7. Question 7

    Single answer

    Which term refers to the requirement to provide or modify equipment or devices to assist a
    worker with a disability to be able to perform their work requirements?


    • Option A:
      Compliance
      Correct
    • Option B:
      Integration
      Correct
    • Option C:
      Reasonable accommodation/adjustment 
      Correct
    • Option D:
      Workplace inclusion 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C

  8. Question 8

    Single answer

    Persons with which type of disabilities/impairments benefit MOST from these input methods and
    tools:
    * Word prediction/lookup
    * Simplified interface
    * Augmentative aids, such as picture and symbol communication boards


    • Option A:
      Auditory
      Correct
    • Option B:
      Cognitive
      Correct
    • Option C:
      Mobility
      Correct
    • Option D:
      Visual 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

    Explanation

  9. Question 9

    Single answer

    According to the Principles of Universal Design Version 2.0, an example of principle two: Flexibility inUse is

    • Option A:
      accommodating a wide range of literacy and language skills.
      Correct
    • Option B:
      accommodating left- and right-handed access.
      Correct
    • Option C:
      providing compatibility with a variety of devices used by people with sensory limitations.
      Correct
    • Option D:
      using different modes(pictorial, verbal, tactile) forredundant presentation of essentialinformation. 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: D

  10. Question 10

    Single answer

    A web page uses headings and simplified language. This is an example of which type of solution? 

    • Option A:
      Flexibility in use
      Correct
    • Option B:
      Low physical effort 
      Correct
    • Option C:
      Multiple means of engagement 
      Correct
    • Option D:
      Usability and accessibility 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: D