CertsPoint
See all results for ""
Exams About Us
Sign In Get Started
Exam Overview
Exam Code CSSLP
Exam Name ISC2 Certified Secure Software Lifecycle Professional
Vendor ISC2
Total Questions 357
Last Updated 26-Oct, 2026
Why CertsPoint?
  • Latest & Verified Questions
  • Detailed Explanations
  • Regular Updates
  • Full-Length Practice Tests
  • Boost Your Exam Confidence

PDF Study Materials

Downloadable guides and resources

Practice Tests

Full-length tests with real exam experience

Progress Tracking

Monitor your performance and improvement

Study Anywhere

Access on desktop, tablet, and mobile

Excellent
4.6 (398 Up Votes)
Secure Payment Privacy Protected Money Back Guarantee

Free CSSLP Practice Questions

Explore 7 free practice questions for the ISC2 CSSLP exam and review the answers and explanations to support your preparation.

  1. Question 1

    Single answer

    You work as a Network Auditor for Net Perfect Inc. The company has a Windows-based network. While auditing the company's network, you are facing problems in searching the faults and other entities that belong to it. Which of the following risks may occur due to the existence of these problems?

    • Option A:
      Residual risk
      Correct
    • Option B:
      Secondary risk 
      Correct
    • Option C:
      Detection risk 
      Correct
    • Option D:
      Inherent risk
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C

    Explanation

    Detection risks are the risks that an auditor will not be able to find what they are looking to detect.
    Hence, it becomes tedious to report
    negative results when material conditions (faults) actually exist. Detection risk includes two types of
    risk:
    Sampling risk: This risk occurs when an auditor falsely accepts or erroneously rejects an audit
    sample.
    Nonsampling risk: This risk occurs when an auditor fails to detect a condition because of not applying
    the appropriate procedure or
    using procedures inconsistent with the audit objectives (detection faults).
    Answer A is incorrect. Residual risk is the risk or danger of an action or an event, a method or a
    (technical) process that, although being
    abreast with science, still conceives these dangers, even if all theoretically possible safety measures
    would be applied (scientifically
    conceivable measures).
    The formula to calculate residual risk is (inherent risk) x (control risk) where inherent risk is (threats
    vulnerability). In the economic context,
    residual means "the quantity left over at the end of a process; a remainder".
    Answer D is incorrect. Inherent risk, in auditing, is the risk that the account or section being audited
    is materially misstated without
    considering internal controls due to error or fraud. The assessment of inherent risk depends on the
    professional judgment of the auditor, and
    it is done after assessing the business environment of the entity being audited.
    Answer B is incorrect. A secondary risk is a risk that arises as a straight consequence of implementing
    a risk response. The secondary
    risk is an outcome of dealing with the original risk. Secondary risks are not as rigorous or important
    as primary risks, but can turn out to be so if not estimated and planned properly.

  2. Question 2

    Multiple answers

    Which of the following statements reflect the ' Code of Ethics Canons ' in the ' (ISC)2 Code of Ethics ' ? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.

    • Option A:
      Act honorably, honestly, justly, responsibly, and legally.
      Correct
    • Option B:
      Give guidance for resolving good versus good and bad versus bad dilemmas.
      Correct
    • Option C:
      Provide diligent and competent service to principals.
      Correct
    • Option D:
      Protect society, the commonwealth, and the infrastructure.
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A, C, D

    Explanation

    The Code of Ethics Canons in (ISC)2 code of ethics are as follows: Protect society, the commonwealth, and the infrastructure. Act honorably, honestly, justly, responsibly, and legally. Provide diligent and competent service to principals. Advance and protect the profession.
  3. Question 3

    Single answer

    Which of the following security design principles supports comprehensive and simple design and implementation of protection mechanisms, so that an unintended access path does not exist or can be readily identified and eliminated?

    • Option A:
      Least privilege
      Correct
    • Option B:
      Economy of mechanism
      Correct
    • Option C:
      Psychological acceptability
      Correct
    • Option D:
      Separation of duties
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

    Explanation

    The economy of mechanism is a security design principle, which supports simple and comprehensive design and implementation of protection mechanisms, so that an unintended access path does not exist or can be readily identified and eliminated. Answer: D is incorrect. Separation of duties defines that the completion of a specific sensitivity activity or access to sensitive object depends on the satisfaction of multiple conditions. Answer: C is incorrect. Psychological acceptability defines the ease of use and intuitiveness of the user interface that controls and interacts with the access control mechanisms. Answer: A is incorrect. Least privilege maintains that an individual, process, or other type of entity should be given the minimum privileges and resources for the minimum period of time required to complete a task.
  4. Question 4

    Single answer

    Mark is the project manager of the NHQ project in StarTech Inc. The project has an asset valued at $195,000 and is subjected to an exposure factor of 35 percent. What will be the Single Loss Expectancy of the project?

    • Option A:
      $68,250
      Correct
    • Option B:
      $92,600
      Correct
    • Option C:
      $72,650
      Correct
    • Option D:
      $67,250
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A

    Explanation

    The Single Loss Expectancy (SLE) of this project will be $68,250. Single Loss Expectancy is a term related to Risk Management and Risk Assessment. It can be defined as the monetary value expected from the occurrence of a risk on an asset. It is mathematically expressed as follows: Single Loss Expectancy (SLE) = Asset Value (AV) * Exposure Factor (EF) where the Exposure Factor is represented in the impact of the risk over the asset, or percentage of asset lost. As an example, if the Asset Value is reduced two thirds, the exposure factor value is .66. If the asset is completely lost, the Exposure Factor is 1.0. The result is a monetary value in the same unit as the Single Loss Expectancy is expressed. Here, it is as follows:
    SLE = Asset Value * Exposure Factor
    = 195,000 * 0.35
    = $68,250
    Answer: B, C, and D are incorrect. These are not valid SLE ' s for this project.
  5. Question 5

    Single answer

    Which of the following tiers addresses risks from an information system perspective?

    • Option A:
      Tier 0
      Correct
    • Option B:
      Tier 3
      Correct
    • Option C:
      Tier 2
      Correct
    • Option D:
      Tier 1
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

    Explanation

    The information system level is the tier 3. It addresses risks from an information system perspective, and is guided by the risk decisions at tiers 1 and 2. Risk decisions at tiers 1 and 2 impact the ultimate selection and deployment of requisite safeguards. This also has an impact on the countermeasures at the information system level. The RMF primarily operates at tier3 but it can also have interactions at tiers 1 and 2. Answer: A is incorrect. It is an invalid Tier description. Answer: D is incorrect. The Organization Level is the Tier 1, and it addresses risks from an organizational perspective. Answer: C is incorrect. The mission and business process level is the Tier 2, and it addresses risks from the mission and business process perspective.
  6. Question 6

    Multiple answers

    Which of the following programming languages are compiled into machine code and directly executed by the CPU of a computer system? Each correct answer represents a complete solution. Choose two.

    • Option A:
      C
      Correct
    • Option B:
      Microosft.NET
      Correct
    • Option C:
      Java EE
      Correct
    • Option D:
      C++
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A, D

    Explanation

    C and C++ programming languages are unmanaged code. Unmanaged code is compiled into machine code and directly executed by the CPU of a computer system. Answer: C and B are incorrect. Java EE and Microsoft.Net are compiled into an intermediate code format.
  7. Question 7

    Single answer

    Adam works as a Computer Hacking Forensic Investigator for a garment company in the United States. A project has been assigned to him to investigate a case of a disloyal employee who is suspected of stealing design of the garments, which belongs to the company and selling those garments of the same design under different brand name. Adam investigated that the company does not have any policy related to the copy of design of the garments. He also investigated that the trademark under which the employee is selling the garments is almost identical to the original trademark of the company. On the grounds of which of the following laws can the employee be prosecuted?

    • Option A:
      Espionage law
      Correct
    • Option B:
      Trademark law
      Correct
    • Option C:
      Cyber law
      Correct
    • Option D:
      Copyright law
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

    Explanation

    The Trademark law is a piece of legislation that contains the federal statutes of trademark law in the United States. The Act prohibits a number of activities, including trademark infringement, trademark dilution, and false advertising. Trademarks were traditionally protected in the United States only under State common law, growing out of the tort of unfair competition. Trademark law in the United States is almost entirely enforced through private lawsuits. The exception is in the case of criminal counterfeiting of goods. Otherwise, the responsibility is entirely on the mark owner to file suit in either state or federal civil court in order to restrict an infringing use. Failure to " police " a mark by stopping infringing uses can result in the loss of protection. Answer: D is incorrect. Copyright law of the United States governs the legally enforceable rights of creative and artistic works under the laws of the United States. Copyright law in the United States is part of federal law, and is authorized by the U.S. Constitution. The power to enact copyright law is granted in Article I, Section 8, Clause 8, also known as the Copyright Clause. This clause forms the basis for U.S. copyright law ( " Science " , " Authors " , " Writings " ) and patent law ( " useful Arts " , " Inventors " , " Discoveries " ), and includes the limited terms (or durations) allowed for copyrights and patents ( " limited Times " ), as well as the items they may protect. In the U.S., registrations of claims of copyright, recordation of copyright transfers, and other administrative aspects of copyright are the responsibility of the United States Copyright Office, a part of the Library of Congress. Answer: A is incorrect. The Espionage Act of 1917 was a United States federal law passed shortly after entering World War I, on June 15, 1917, which made it a crime for a person: To convey information with intent to interfere with the operation or success of the armed forces of the United States or to promote the success of its enemies. This was punishable by death or by imprisonment for not more than 30 years. To convey false reports or false statements with intent to interfere with the operation or success of the military or naval forces of the United States or to promote the success of its enemies and whoever when the United States is at war, to cause or attempt to cause insubordination, disloyalty, mutiny, refusal of duty, in the military or naval forces of the United States, or to willfully obstruct the recruiting or enlistment service of the United States. Answer: C is incorrect. Cyber law is a very wide term, which wraps up the legal issue related to the use of communicative, transactional and distributive aspect of networked information device and technologies. It is commonly known as INTERNET LAW. These Laws are important to apply as Internet does not tend to make any geographical and jurisdictional boundaries clear; this is the reason why Cyber law is not very efficient. A single transaction may involve the laws of at least three jurisdictions, which are as follows: 1.The laws of the state/nation in which the user resides 2.The laws of the state/nation that apply where the server hosting the transaction is located 3.The laws of the state/nation, which apply to the person or business with whom the transaction takes place