CertsPoint
See all results for ""
Exams About Us
Sign In Get Started
Exam Overview
Exam Code Okta-Certified-Administrator
Exam Name Okta Administrator Exam
Vendor OKTA
Total Questions 132
Last Updated 26-Oct, 2026
Why CertsPoint?
  • Latest & Verified Questions
  • Detailed Explanations
  • Regular Updates
  • Full-Length Practice Tests
  • Boost Your Exam Confidence

PDF Study Materials

Downloadable guides and resources

Practice Tests

Full-length tests with real exam experience

Progress Tracking

Monitor your performance and improvement

Study Anywhere

Access on desktop, tablet, and mobile

Excellent
4.6 (398 Up Votes)
Secure Payment Privacy Protected Money Back Guarantee

Free Okta-Certified-Administrator Practice Questions

Explore 10 free practice questions for the OKTA Okta-Certified-Administrator exam and review the answers and explanations to support your preparation.

  1. Question 1

    Drag & Drop

    When using Okta Expression Language, which of the following will have the output: okta.com Solution: String.substringAfter("abc@okta.com", "@")

    A. Yes

    B. No

    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer

    A. Yes

  2. Question 2

    Drag & Drop

    When using Okta Expression Language, which of the following will have the output: okta.com Solution: String.substring("abc@okta.com", "@")

    A. Yes

    B. No 

    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer

    B. No 

  3. Question 3

    Drag & Drop

    When using Okta Expression Language, which of the following will have the output: okta.com Solution: String.substringBefore("abc@okta.com", "@okta.com")

    A. Yes

    B. No 

    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer

    B. No 

  4. Question 4

    Drag & Drop

    When using Okta Expression Language, which of the following will have the output: This is a test Solution: String.append("This is", " a test")

    A. Yes

    B. No

    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer

    A. Yes

  5. Question 5

    Drag & Drop

    When using Okta Expression Language, which of the following will have the output: This is a test Solution: String.join(",", "This", "is", "a", "test")

    A. Yes

    B. No 

    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer

    B. No 

  6. Question 6

    True / False

    With Okta Retention Policy, App generated data and reporting based on log data older than how many months is automatically removed (not considering the Backup Data)?

    Solution: This data is never removed, as per GDPR

    • Option A: True
      Correct
    • Option B: False
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  7. Question 7

    True / False

    Speaking of Okta Template App and Okta Pluin Template App, which of the following RegEx can you create for an allow list of URLS so that both endpoints for /login or /change_password are accepted under example.com domain?

    Solution: https://example.com/(login|change_password)\\*

    • Option A: True
      Correct
    • Option B: False
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  8. Question 8

    True / False

    In an agentless DSSO (Desktop Single Sign-on) scenario Okta is the one decrypting the Kerberos ticket, finds then the user name, authenticates the user and passes back a session to the browser.

    Solution: The statement is valid, but Okta is not the one doing authentication - IWA Agent and AD Agent are doing that as AD agent verifies the AD user ' s identity

    • Option A: True
      Correct
    • Option B: False
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  9. Question 9

    True / False

    The Okta On-Prem MFA Agent acts as a Radius client and communicates with the RADIUS enabled On-Prem server, including RSA Authentication manager for RSA SecurIDs. This basically allows your organization to leverage Second Factor from a variety of On-Premises multifactor authentication tools.

    Solution: The statement is false

    • Option A: True
      Correct
    • Option B: False
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  10. Question 10

    True / False

    There might be specific AD attributes, which - apart from others - do not appear in the Okta user profile. Can those extra attributes be mapped and provisioned towards an app?

    Solution: Yes, but you need to have a SAML 2.0 integrated app or such flow

    • Option A: True
      Correct
    • Option B: False
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B