CertsPoint
See all results for ""
Exams About Us
Sign In Get Started
Exam Overview
Exam Code PSE-SASE
Exam Name Palo Alto Networks Systems Engineer (PSE): SASE Associate
Vendor Palo Alto Networks
Total Questions 65
Last Updated 26-Oct, 2026
Why CertsPoint?
  • Latest & Verified Questions
  • Detailed Explanations
  • Regular Updates
  • Full-Length Practice Tests
  • Boost Your Exam Confidence

PDF Study Materials

Downloadable guides and resources

Practice Tests

Full-length tests with real exam experience

Progress Tracking

Monitor your performance and improvement

Study Anywhere

Access on desktop, tablet, and mobile

Excellent
4.6 (398 Up Votes)
Secure Payment Privacy Protected Money Back Guarantee

Free PSE-SASE Practice Questions

Explore 8 free practice questions for the Palo Alto Networks PSE-SASE exam and review the answers and explanations to support your preparation.

  1. Question 1

    Single answer

    Which application gathers health telemetry about a device and its WiFi connectivity in order to help determine whether the device or the WiFi is the cause of any performance issues?

    • Option A:
      data loss prevention (DLP)
      Correct
    • Option B:
      remote browser isolation (RBI) 
      Correct
    • Option C:
      Cortex Data Lake
      Correct
    • Option D:
      GlobalProtect 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C

  2. Question 2

    Single answer

    Which product continuously monitors each segment from the endpoint to the application and identifies baseline metrics for each application? 

    • Option A:
       App-ID Cloud Engine (ACE)
      Correct
    • Option B:
      Autonomous Digital Experience Management (ADEM)
      Correct
    • Option C:
       CloudBlades
      Correct
    • Option D:
      WildFire
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: B

  3. Question 3

    Single answer

    Which element of a secure access service edge (SASE)-enabled network uses many points of presence to reduce latency with support of in-country or in-region resources and regulatory requirements?

    • Option A:
      cloud-native, cloud-based delivery
      Correct
    • Option B:
      converged WAN edge and network security
      Correct
    • Option C:
      broad network-edge support
      Correct
    • Option D:
      identity and network location
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A

  4. Question 4

    Single answer

    In which step of the Five-Step Methodology of Zero Trust are application access and user access defined?

    • Option A:
      Step 4: Create the Zero Trust Policy
      Correct
    • Option B:
      Step 3: Architect a Zero Trust Network
      Correct
    • Option C:
      Step 1: Define the Protect Surface
      Correct
    • Option D:
      Step 5: Monitor and Maintain the Network
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A

  5. Question 5

    Single answer

    How does the Palo Alto Networks secure access service edge (SASE) solution enable Zero Trust in a customer environment?

    • Option A:
      It stops attacks that use DNS for command and control or data theft.
      Correct
    • Option B:
      It feeds threat intelligence into an automation engine for rapid and consistent protections.
      Correct
    • Option C:
      It classifies sites based on content, features, and safety.
      Correct
    • Option D:
      It continuously validates every stage of a digital interaction.
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: D

  6. Question 6

    Single answer

    A customer currently has 150 Mbps of capacity at a site. Records show that, on average, a total of 30 Mbps of bandwidth is used for the two links.
    What is the appropriate Prisma SD-WAN license for this site?

    • Option A:
      50 Mbps
      Correct
    • Option B:
      175 Mbps
      Correct
    • Option C:
      250 Mbps
      Correct
    • Option D:
      25 Mbps
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A

  7. Question 7

    Single answer

    What is a key benefit of CloudBlades?

    • Option A:
      automation of UI workflow without any code development and deployment of Prisma SD-WAN ION devices
      Correct
    • Option B:
      utilization of near real-time analysis to detect previously unseen, targeted malware and advanced persistent threats
      Correct
    • Option C:
      identification of port-based rules so they can be converted to application-based rules without compromising application availability
      Correct
    • Option D:
      configuration of the authentication source once instead of for each authentication method used
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: A

  8. Question 8

    Single answer

    Which action protects against port scans from the internet?

    • Option A:
      Apply App-ID Security policy rules to block traffic sourcing from the untrustzone
      Correct
    • Option B:
      Assign Security profiles to Security policy rulesfor traffic sourcing from the untrustzone.
      Correct
    • Option C:
      Apply a Zone Protection profile on the zone of the ingress interface.
      Correct
    • Option D:
      Assign an Interface Management profile to the zone of the ingress surface. 
      Correct
    Show Answer & Explanation Hide Answer & Explanation

    Correct Answer: C